De OR in de flow met Scrum!

Implementatie van scrum in de OR

Willen jullie Agile werken met de OR? Sneller kunnen inspringen op veranderingen tijdens een adviestraject, de stakeholders meer betrekken bij jullie werk of meer structuur en snelheid krijgen in jullie werkzaamheden. Durven jullie het aan om kritisch te zijn en elkaar uit te dagen om continue te verbeteren? Ja, wij gaan Scrummen!

Tijdens de incompany training leren jullie als OR Scrummen in te implementeren in jullie werkwijze. Jullie leren het gedachtengoed achter Scrummen begrijpen zodat de effectiviteit van Scrummen inzichtelijker wordt. Aan de hand van praktische oefeningen starten jullie meteen met het Scrummen van jullie eigen werkzaamheden. Jullie maken kennis met alle rollen, meetings en activiteiten en kunnen na de trainingen direct starten met jullie eerste sprint.

09.15 uur Inloop koffie en thee staan klaar

09.30 uur Aanvang van de training, kennismaking en toelichting op het programma

Wat is het gedachtengoed van Scrummen?

Middels een spel leren jullie kennismaken met de werkwijze en de belangrijkste onderdelen van scrummen. Een presentatie geeft meer inzicht in de werkwijze van scummen, het scrumboard en de verschillende rollen, meetings en activiteiten. Om het scrummen en de verschillende meetings meteen goed in de vingers te krijgen maken we tijdens de training gebruik van een scrumboard.

Wie zitten er in het scrumteam?

Om scrummen tot een succes te maken is teamwork van essentieel belang. Teamwork is namelijk een van de belangrijkste pijlers van scrummen. Middels de LINK-methodiek leren we de verschillende kwaliteiten van de teamleden kennen en verkrijgen we inzicht in ieders communicatie- en gedragsstijl. Aan de hand van verschillende werkvormen maken we een vertaalslag naar jullie praktijk als scrumteam. Indien gewenst kunnen er digitale LINK-assessments voorafgaand aan de training worden afgenomen.

12.30 uur Lunch

Opstart van het Scrumproject

Aan de hand van een inventarisatie van de activiteiten van de OR starten jullie met het vullen van jullie eigen scrumboard. We starten met het vullen van de backlog en het uitsplitsen van de verschillende activiteiten. Middels een werkvorm leren jullie prioriteiten te stellen en de hoeveelheid werk in te schatten.

Een goede Kaizen om tot verbetering te komen

Een van de belangrijkste meetings is de Kaizen meeting, waarin je als team stilstaat bij het verloop van de sprint en welke verbeterpunten er zijn voor een volgende sprint. Jullie leren verschillende werkvormen op welke wijze jullie de Kaizen meetings kunnen vormgeven.

17.00 uur Snack

17.30 uur Scrummen op afstand: gebruik maken van digitale instrumenten.

Omdat de OR niet altijd in de gelegenheid is om elkaar dagelijks te zien voor de daily standup kan digitaal scrummen een uitkomst bieden. We nemen de werkwijze door van digitaal scrummen en maken de vertaalslag naar een werkwijze voor jullie praktijk.

Tot slot bepalen van de eerste sprint

Jullie bepalen de eerste sprint voor de komende weken en maken een aantal werkafspraken. We kijken terug op de training en evalueren de training.

Optioneel: coaching on the job Scrummaster.

Na afloop van de training ondersteuning nodig bij de implementatie van scrum? Of lopen jullie vast met het srummen? We helpen jullie in een paar uur weer verder op weg.

Deze training wordt alleen incompany gegeven. Wil je meer weten of scrummen iets voor jullie OR kan zijn? Neem contact met ons op voor aan passend aanbod.