Ook dit jaar staan wij weer op de OR live

Ook dit jaar staan wij weer op de OR live

De Workshops die we verzorgen op 9 oktober:

DIY teamontwikkeling

Met teamevaluatie als basis

Om je echt als team te ontwikkelen dien je steeds focus te houden op de verbeterpunten. Doorgaans spreek de OR met elkaar één of twee keer per jaar nieuwe werkafspraken af, die na een aantal weken langzaamaan verwateren. Regelmatig evalueren op proces en onderlinge relatie kan de innovatiekracht en effectiviteit van de OR doen toenemen. Een regelmatige evaluatie is een onmisbaar onderdeel van teamontwikkeling. Echter kan goed evalueren met elkaar knap lastig zijn, hoe zorg je ervoor dat iedereen open en eerlijk zijn zegje kan doen. Of hoe voorkom je eindeloze discussie en haal je ook echt verbeterpunten uit de evaluatie?

Leer hoe je een goede evaluatie kan houden middels een handig stappenplan. Daarnaast passeren verschillende werkvormen de revue. Van al deze werkvormen ontvang je een handleiding zodat je ze kan toepassen in de eigen praktijk.

Laat je verrassen en ervaar de effecten van het doorvoeren van kleine verbeteringen.

Effectief onderhandelen

Tips en praktische handvaten

Leer als OR strategisch onderhandelen op een praktische wijze. Onderhandelen is lastig, zeker wanneer je de belangen niet kent van de andere partij. De neiging is om te gaan argumenteren en de ander te overtuigen. Maar grote kans dat dit weerstand oproept. De kunst van onderhandelen is hard zijn op inhoud maar oog houden voor de relatie, win-win onderhandelen dus. Maar hoe doe je dat? En hoe stel je de juiste vragen?

Leer tijdens deze snelcursus onderhandelen hoe je de onderhandeling opbouwt. Welke vragen handig zijn om te stellen en hoe je grip houdt op het proces.

Je ontvangt praktische tips en een werkvorm. Alles wat jullie nodig hebben om als OR de onderhandelingen goed voor te kunnen bereiden.

Invloed op de RIE

Praktische handvaten en tools

Over de RIE zijn nog wel eens onduidelijkheden, hoe vaak moet hij worden uitgevoerd? En op welke momenten moet je als OR betrokken worden? Hoe kun je als OR invloed uit oefenen op de RIE en hoe kun je jullie speerpunten hierin laten meenemen?

Naast de formele rechten die de OR heeft bij de uitvoering van de RIE en het opstellen van de plan van aanpak leer je hoe je als OR invloed kunt uitoefenen. Daarnaast krijg je inzicht welke mogelijkheden jullie hebben om jullie eigen speerpunten mee te laten nemen in de RIE. Ontvang een handige kaart over de arbocyclus en handige checklisten waarmee je de RIE kan toetsen, zodat jullie direct in de praktijk aan de slag kunnen.