Nieuws

Rol van de OR tijdens de coronacrisis

Blijf iedere week up to data ten aanzien van je rol als OR! In deze heftige tijden van het coronavirus merkte ik dat veel ondernemingsraden enorm aan het zoeken zijn naar hun rol en positie. Dit heeft mij doen besluiten om wekelijks een nieuwsbulletin uit te doen. Middels dit bulletin houd ik jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis in relatie tot jullie werkzaamheden als OR. In ieder bulletin belicht ik thema’s die op dit moment voor de OR van belang zijn en voorzie ik jullie van de meest recente achtergrondinformatie. Daarnaast draag ik praktische tips aan en geeft ik antwoord op jullie vragen inzake de coronacrisis. klik hier voor het nieuwsbericht. Wil je het nieuwsbericht wekelijks in je mail ontvangen? Stuur mij dan een mailtje: info@margohendrikstc.nl

Lees meer
Ook dit jaar staan wij weer op de OR live

Ook dit jaar staan wij weer op de OR live

Op 9 oktober 2020 vindt de jaarlijkse OR live beurs plaats. Ook dit jaar zijn wij aanwezig met een stand en verzorgen we drie workshops. We hopen u te ontmoeten tijdens deze beurs.

Lees meer
Wij zijn aanwezig bij de Expertbijeenkomst Jongeren en medezeggenschap (CBM/SER)

Wij zijn aanwezig bij de Expertbijeenkomst Jongeren en medezeggenschap (CBM/SER)

Op 4 oktober 2019 vindt er een bijeenkomst plaats met 30-40 experts een landelijk plan te maken hoe je jongeren meer betrekt bij het organisatiebeleid. Deze bijeenkomst levert een advies op voor de Commissie Bevordering Medezeggenschap van de SER– de CBM gaat met deze input or’s en bestuurders toerusten om jongeren nog beter te betrekken.

Lees meer
Open inschrijving training Wet op de Ondernemingsraden

Open inschrijving training Wet op de Ondernemingsraden

Een goede basiscursus WOR is het halve werk! Als startend OR-lid komt er veel op je af: wetgeving, communicatie met de achterban, samenwerking met de OR, overleg met de bestuurder en zo kunnen we nog wel even door gaan. Het takenpakket van de OR is groot daarom is het als nieuwe OR samen met bestuurder en HR van belang een goede start te maken.

Lees meer
Nieuw in ons aanbod: Verkiezingscoach

Nieuw in ons aanbod: Verkiezingscoach

Het organiseren van de OR- verkiezingen: een flinke klus en drukke tijden. Het moment om alles weer eens goed onder de loep te nemen en de OR weer goed op de kaart te zetten binnen de organisatie. Als verkiezingscoach ondersteunen we OR-en die aan de vooravond van de verkiezingen staan of organisaties waarbij er voor het eerst een OR wordt ingesteld.

Lees meer